Samenvatting

Dit is een zeer korte samenvatting van alle informatie die op deze site gepresenteerd wordt. Samenvattend geven we onze kijk op preventie en behandeling van Burn-out. En natuurlijk wordt alles tot in detail besproken op de site. Onze methodiek is nieuw waardoor onderbouwing van ons onderzoek via deze site belangrijk is.


Een nieuwe kijk op Burn-out

Het Centrum voor Belevingspsychologie heeft onderzoek gedaan. Daar lag een simpele vraag ten grondslag:.

Waarom komen 6 van de 7 mensen NIET in een Burn-out?

Deze vraag kan na honderden wetenschappelijke onderzoeken nog niet vanuit de wetenschap worden beantwoord.
Deze site pleit, na analyse van de uitkomst van het onderzoek, voor een andere aanpak van Burn-out. We moeten niet alleen naar uiterlijke omstandigheden kijken maar juist naar innerlijke omstandigheden (patronen). Deze laatste namelijk maken ons meer of minder gevoelig voor Burn-out.

360_naar_720_klein

We kunnen met de ACT-methodiek die innerlijke patronen bepalen en daaruit zijn er 7 typen gedefinieerd die de gevoeligheid voor Burn-out verklaren. De gevoeligheid kan liggen tussen 10% (nauwelijks gevoelig) tot 90% (hoog gevoelig).
Gevoeligheid is persoonlijk bepaald, de kans dat je daadwerkelijk in een Burn-out komt wordt bepaald of je in je werk wordt aangesproken op die gevoeligheid. Vergelijk dit met je afweersysteem voor bacteriën. Als je een lage afweer hebt, dus hooggevoelig bent, zegt dit nog niets over ziek worden. Dat is namelijk afhankelijk of de bacterie uit de buitenwereld ook bij je binnen komt. En je type bepaald wélke bacterie je ziek maakt. Dit is gelijk aan het krijgen van een Burn-out. Niet de gevoeligheid alleen maar óf je juist op die gevoeligheid (je type) geprikkeld wordt door de buitenwereld bepaald of en in welke mate je in Burn-out terechtkomt.

We kunnen dus preventief de gevoeligheid voor Burn-out bepalen en vervolgens ook nog het type vaststellen dus op welke wijze jij door de buitenwereld wordt geprikkeld. Dit is dus een efficiënte en snelle methodiek om Burn-out te diagnosticeren en te behandelen.
En daarbij komt dat het duurzaam is. Het type wat de gevoeligheid bepaalt is onbewust. Na bewustwording wordt dit nooit meer onbewust en is dus zeer duurzaam.

Resultaat

Na de meting, die slechts 12 minuten duurt, krijg je een rapportage met daarin je gevoeligheid en je type. Je kunt daarna, als je uitslag daartoe aanleiding geeft, een afspraak maken met één van onze Burn-out begeleiders bij jou in de buurt (we hebben een landelijke dekking) voor een preventie- of behandeltraject. Je kunt ook bellen met: myHBMcenter: 070 209 2210


Ga terug