Diagnose

Wellicht heb jij de diagnose burn-out al gekregen, of heb je het gevoel dat je daar dicht
Diagnose_org
tegenaan zit? Het is goed om de diverse pagina’s te lezen en te ervaren dat die je verder helpen in het verbeteren van je gezondheid. Hieronder leggen we uit waarom wij denken dat jij je gezondheid duurzaam kunt verbeteren! Het is vooral kijken naar jezelf.


Diagnose

Wij hebben een andere diagnostische benadering dan de traditionele diagnostiek. Waarom? Omdat wij uitgaan van jou als heel mens, als iemand die meer is dan zijn hoofd, die meer is dan alles wat we kunnen zien, horen en ruiken. We kunnen dat met één woord aangeven: je onbewuste. Hierin liggen allerlei ervaringen opgeslagen die je niet meer weet, die je niet meer kunt bedenken, maar die toch van invloed zijn op jou als persoon. Dat is eenvoudig in te zien door het volgende: iedereen die in een burn-out raakt heeft er niet voor gekozen. Sterker nog, je probeert daar zo snel mogelijk vanaf te komen. Maar hoeveel je ook denkt, hoeveel je ook voelt, hoezeer je alles ‘op een rijtje zet’, je merkt dat het je niet echt verder helpt. Hoe kan dat nu? Je wilt er heel graag vanaf, heel graag weer energiek en gezond zijn, maar toch lukt het je niet.

Ligt_aan_Ander_Web

Dan nemen we onze toevlucht tot een heel probaat middel: het ligt aan de buitenwereld, aan je werk, aan je collega’s, aan je werkplek, aan je familie, en zo kunnen we nog heel veel externe omstandigheden noemen. Dat helpt je iets, want dan ligt het niet meer aan jou, dan moeten anderen iets doen waardoor jij je weer gezond gaat voelen. Maar als dit zo zou zijn, waarom komt dan niet iedereen die in ongeveer dezelfde omstandigheden werkt en leeft in een burn-out terecht? Omdat wij, en dat is de kern van onze diagnostiek, op basis van je onbewuste kunnen aangeven waarom jij gevoeliger bent voor burn-out dan je collega, terwijl de werkomstandigheden identiek zijn.

Onze kijk op de oorzaak: ongeremd enthousiasme

Wij beschouwen burn-out als een gevolg van ongeremd enthousiasme. Omdat mensen die in een burn-out raken vaak heel enthousiaste medewerkers zijn die veel voor het bedrijf en de collega’s over hebben. Die eigenlijk maar één ding missen, en dat is een rem om hun enthousiasme in goede banen te leiden. Die rem maakt dat je op tijd gas terugneemt, op tijd je rust neemt, op tijd voor jezelf opkomt. Maar deze rem is onbewust, je bent je er niet van bewust dat jij die rem niet hebt, terwijl anderen die wel hebben. Onze diagnose laat je de rem zien. Daarvoor moet je wel eerst een online test doen van…. 12 minuten. En in een gesprek met één van onze adviseurs kun je al snel de ontbrekende rem(men) ontdekken. Is het zó eenvoudig? Ja, zo eenvoudig is het. Maar er is nog wel een stevige hobbel te nemen: Jij moet durven! Jij moet het lef hebben om naar jezelf te kijken. Om datgene wat je nog niet van jezelf weet te ontdekken! Dat is de grootste hobbel in het hele traject.

De diagnose van je onbewuste

Wij hebben een methode ontwikkeld waarmee je die onbewuste gevoeligheid voor burn-out kunt testen ofwel kunt diagnosticeren. Als je belangstelling hebt kun je hier een pdf downloaden waarin de test beschreven staat. Wil je nog meer weten? Ga dan naar de inzichtpagina van deze site voor het inzicht dat je na de test opdoet in een gesprek met één van onze adviseurs.


Ga terug